SM-Liiga, avauskierros

Paikka: Hartwall Areena    10.9.2009

Yleisöä: 11 512

Tapahtumat: "Pelaajien tullessa kentälle paukkui sellaiset savupommit, että kesti puoli erää ennenkuin savu hälveni ja näki kunnolla kentän toiseen päähän. Peli oli alussa vähän hermostuneen näköistä, IFK:n ylivoima toimi jotenkuten, Jokereiden ei ollenkaan. Ekan maalin teki Jokerit, kun Pirnes pääsi hyvällä syötöllä yksin läpi. Nieminen jäi kakkoseksi. IFK sai tasoituksen, maalintekijänä Arttu Luttinen, hieno veto alakulmaan. Granlund sai syöttöpisteen. Sitten tuli IFK:lle musta hetki ekan erän lopussa: kaksi räkämaalia. Ensimmäisessä kiekko liukui miesten mukana maaliin. Toinen ja kolmas erä olikin sitten vaan pelailua, tasaista vääntöä, vähän tylsää. Jokerit teki pelin viimeisellä sekunnilla maalin vielä tyhjiin. Pappa sanoi, että radiossa selostaja oli kehunut Jokereiden ylivoimaa ja että HIFK:n ylivoima olisi ollut ihan pihalla. Ei se nyt ihan niin mennyt. Mutta maalit lasketaan."

Maalit: 1-0 7.34 Esa Pirnes, 1-1 14.05 Arttu Luttinen, 2-1 18.54 Janne Hauhtonen, 3-1 19.52 Jani Rita, 4-1 59.59 Ossi Saarinen

Man of the Match: Esa Pirnes, Jokerit