Veikkausliiga, viimeinen kierros

Finnair Stadium        17.10.2009

Yleisöä  5829

Tapahtumat: "Tulimme kiireellä kentälle omasta talvisarjan pelistä Kauklahdesta. Käytettiin hyväksi kentän ulkopuolella olevaa puffettia ja saatiin pullakahvit puolet halvemmalla kuin Finskiltä. Sisälle ehdittiin kun peliä oli pelattu pari minuuttia. HJK tarvitsi vähintään tasapelin jos TPS tai Honka voittaa keskinäisessä pelissä Turussa. Tappiokin riittäisi jos TPS ja Honka päätyvät tasapeliin. Ja kuinkas sitten kävikään. Ihan ottelun alussa Grove teki maalin ja Jaro johti 0-1. Jaron toinenkaan maali ei ollut kaukana. Ekan puoliajan lopussa ei ollut oikein mitään tilanteita. Fowler loukkaantui ja tilalle vaihdettiin Taulo. Ihmeteltiin vähän miksi Riihilahti ei ollut kentällä. Tsaari oli avauksessa, olihan se hänen viimeinen peli Veikkausliigassa. Puoliaikatuloksia: Helsingissä Jaro johti 0-1, Turussa TPS ja Honka olivat tasatilanteessa 0-0, Jyväskylässä tärkeässä putoamistaistossa Tamu johti Jonne Hjelmin maalilla 0-1 ja Rovaniemellä kamppailu oli tasan 0-0. Sitten toiseen puoliaikaan. HJK painoi, mutta tuntui että pallo ei mene millään maaliin. Tunnin pelin jälkeen tuli helpotus kun Bah viimeisteli 1-1 tasoituksen. Odotettiin lisämaaleja HJK:lta, mutta ei uponnut. Jaro itseasiassa veti pelin lopussa ylärimaan. Tasapeli riitti Suomen mestaruuteen, tosin tappiokin olisi riittänyt kun TPS ja Honka nyhjäsivät 0-0 tasapelin. Putoamistaistelussa nähtiin dramatiikkaa, kun JJK oli noussut johtoon Namin ja Karin (rp) maaleilla. Tamukin sai vielä 5 min. ennen pelin päättymistä rankkarin, mistä pikkuhuuhkajien Kangaskolkka pisti pallon maaliin. Rovaniemellä Rops voitti Kupsin Okodughan maalilla. Se ei kuitenkaan riittänyt pelastamaan Veikkausliiga-paikkaa. JJK:lle riitti tasapeli, mutta joutuu karsimaan paikasta KPV:n  kanssa. AC Oulu nousee ykkösestä Veikkausliigaan. Vähän ehdittiin katsoa voitonjuhlia ja ilotulitusta (tosin oli niin valoisaa, ettei raketteja juuri erottanut) ja sitten nopeasti jäähalliin katsomaan huippuottelu HIFK - Rauman Lukko. Lukon pelaajat kävivät kurkkimassa aidan takaa HJK:n peliä, olivat ilmeisesti suorittamassa alkulämmittelyä."

Maalit: 8 min 0-1 Tillman Grove, 61 min 1-1 Dawda Bah

Man of the Match: Dawda Bah, HJK